Strijkplankhoes | Strijkplankovertrek

Een strijkplankhoes, oftewel een strijkplankovertrek gebruikt u om over uw strijkplank heen trekken. De hoes zorgt ervoor dat u uw kleren goed en glad kunt strijken. Zonder deze hoes is uw strijkplank namelijk slechts een metalen standaard waarop u moeilijk kunt strijken. In ons assortiment vindt u overtrekken in verschillende afmetingen, printen en daarnaast ook nog eens alle strijkplank benodigdheden. Kies een hoes die past bij de afmetingen van uw strijkplank en één die er ook nog eens fantastisch uitziet.

Waarvoor gebruikt u een strijkplankovertrek?

Hierboven heeft u kunnen lezen dat het strijken zonder een strijkplankhoes niet goed zal werken. Het metaal van de strijkplank is niet geschikt om op te strijken en wanneer u dit wel doet zal is het mogelijk dat u uw kleding beschadigd. In ieder geval zal uw kleding er niet gladder of strakker op worden. Door gebruik te maken van een strijkplankovertrek kunt u uw kleding zo glad als mogelijk strijken. In de meeste gevallen wordt een nieuwe strijkplank geleverd inclusief een strijkplankhoes, maar op een gegeven moment zal deze hoes aan vervanging toe zijn. Als dit het geval is kunt u terecht bij Megatip.be voor het aanschaffen van diverse strijkplankovertrekken.

Het kiezen van de juiste strijkplankhoes

De keuze voor de juiste strijkplanovertrek is afhankelijk van de afmetingen van de strijkplank die u in huis heeft en van het soort strijkijzer dat je gebruikt. In ons assortiment vindt u strijkplankhoezen in de volgende afmetingen:

  • 140 cm x 50 cm
  • 150 cm x 60 cm

Naast bovengenoemde afmetingen hebben wij ook verschillende ‘banaan’ overtrekken in ons assortiment. Deze strijkplankhoezen hebben een halfronde vorm en passen vrijwel over iedere strijkplank die ook deze vorm heeft.

Ga voor het beste strijkresultaat

Wanneer u een goed en glad strijkresultaat wilt is het belangrijk dat u beschikt over een goede strijkplankhoes of strijkplankovertrek. Vrijwel de meeste strijkijzers van tegenwoordig werken met stoom en dit maakt het strijken een stuk gemakkelijker. Echter is het wel belangrijk dat u over een overtrek beschikt van een goede kwaliteit. Niet iedere overtrek is namelijk geschikt voor het strijken met stoom, omdat de overtrek het stoom goed op dient te nemen zonder dat het nat wordt. Wanneer uw strijkplankovertrek hier niet toe in staat is zal uw kleding nat worden, waardoor het langer de tijd nodig heeft om te drogen. Voor een goed strijkresultaat is het dus belangrijk dat een strijkplankovertrek van goede kwaliteit aanschaft. Bekijk het gehele assortiment van Megatip.be hierboven.

Tips voor het strijken

Naast dat een strijkplankhoes van goede kwaliteit erg belangrijk is voor het strijkresultaat zijn er daarnaast nog een aantal manieren om zelf bij te dragen aan een goed strijkresultaat. Wij zetten hieronder een aantal handige tips voor u op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat u een strijkijzer gebruikt met een schone en gladde onderkant. Hierdoor voorkomt u dat er vlekken op de kleding komen.
  • In ieder kledingstuk vindt u een label met hierop de strijkvoorschriften. Neem deze strijkvoorschriften goed voor
  • Sorteer uw kleding op de ‘strijktemperatuur’. Wij raden aan om eerst te beginnen met de kleding die een lage strijktemperatuur vereist.

Neem contact op met Megatip.be

Wilt u meer weten over een strijkplankovertrek of strijkplankhoes? Dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. Stuur een e-mail naar [email protected] Liever direct antwoord? Bel dan naar +32 475 – 873 442. Wij dag in dag uit klaar om al uw vragen te beantwoorden over een strijkplankhoes, strijkplankovertrek en natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor andere vragen.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x