Strijkplankovertrek

Een strijkplank overtrek gebruikt u om uw strijkplank heen. Zonder deze overtrek is een strijkplank slechts een metalen standaard waarop u niet echt goed kunt strijken. Door gebruik te maken van een strijkplankovertrek bij uw strijkplank kunt u deze gebruiken om kleding te strijken en krijgt u een mooi glad resultaat. Omdat strijkplanken niet allemaal hetzelfde zijn bieden wij een ruim assortiment aan. Hierdoor is er altijd een strijkplankovertrek die perfect past om uw strijkplank en die er ook nog fantastisch uitziet.

Waarvoor een strijkplankovertrek gebruiken

Zoals u hierboven al heeft gelezen is een strijkplank zonder overtrek niet heel nuttig. Het metaal is niet geschikt om op te strijken en als u dit wel doet zal uw kleding er niet mooier van worden. Juist door hieromheen een strijkplankovertrek te doen krijgt u de gladde kleding die u wilt als u gaat strijken. Vaak wordt een strijkplank geleverd met een strijkplankovertrek maar deze zal op een gegeven moment aan vervanging toe zijn terwijl het metalen frame gewoon nog in goede staat is. Het is dan een goede optie om te kiezen voor alleen een nieuwe overtrek.

Beschikbare afmetingen

Omdat strijkplanken komen in allerlei vormen en maten bieden wij eer erg ruim assortiment. Hierin vindt u een strijkplankovertrek die precies past om de strijkplant die u misschien al heeft staan. De maten die u vindt in ons assortiment zijn:

  • 140 x 50
  • 150 x 60

Buiten deze maten vindt u ook overtrekken voor banana strijkplanken. Deze hebben dan ook een halfronde vorm waardoor ze makkelijk om dit model strijkplank heen passen.

Het beste strijkresultaat

Om een goed resultaat te krijgen heeft u een goede strijkplankovertrek nodig. De meeste strijkijzers werken tegenwoordig met stoom. Dit is erg fijn en maakt het strijken aanzienlijk makkelijker. Toch houdt dit wel in dat een strijkijzerovertrek van zeer goede kwaliteit moet zijn om dit systeem goed te laten werken. Hij moet het vocht van al het stoom namelijk goed opnemen zonder nat aan te voelen, wanneer dit niet gebeurd zal uw kleding namelijk erg nat aanvoelen waardoor u dit niet kunt dragen of kunt opbergen in de kast. Voor een goed strijkresultaat is dus een strijkplankovertrek van goede kwaliteit nodig.

Praktisch maar toch mooi

Behalve het praktische doel mag een strijkplankovertrek er toch ook wel mooi uitzien. Zeker als u een groot gezin heeft of graag van kleding wisselt zal u best wel wat tijd doorbrengen bij de strijkplank. U mag er dan ook best een uitkiezen die u mooi vindt en waar u graag naar kijkt. In ons assortiment vindt u behalve alle formaten en vormen ook erg veel leuke patronen op de overtrekken. Zo kunt u er een kiezen die u mooi vindt en op die manier wordt strijken direct een stuk leuker om te doen.

Voor het perfecte resultaat tijdens het strijken heeft u een goede strijkplankovertrek. Het hebben van een overtrek die gemaakt is van de beste materialen is dan ook erg belangrijk. Als u gebruik wilt maken van een goede strijkplankovertrek die er ook nog eens geweldig uitziet, bestel dan bij Megatip.be.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x